Utilizare și aplicații

Utilizare, aplicatii

Sistemul Românesc de Determinare a Poziţiei – ROMPOS® reprezintă un proiect al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară prin care se asigură poziţionări precise în sistemul de referinţă şi coordonate european ETRS89 pe baza Reţelei Naţionale de Staţii GNSS Permanente.

ROMPOS® se bazează pe Sisteme Satelitare de Navigaţie Globală (GNSS - Global Navigation Satellite Systems) incluzând GPS, GLONASS şi GALILEO (în viitor), furnizând date complementare necesare îmbunătăţirii preciziei de determinare poziţiei până la ordinul câtorva milimetri.

Acoperind întreg teritoriul României cu un număr de 74 de staţii GNSS permanente, ROMPOS® este disponibil în orice moment şi pentru orice locaţie din România, cu condiţia existenţei acoperirii cu semnal de date (internet).

Prin utilizarea ROMPOS®, receptoarele moderne GNSS lucrează mai eficient, mărind productivitatea muncii, costurile fiind reduse.

Cu un singur receptor GNSS şi acces din teren la internet prin conexiuni de tipul GSM/GPRS, utilizatorul poate beneficia de serviciile ROMPOS®.

Prin integrarea sistemului ROMPOS® în sistemul similar european EUPOS®, se asigură interconectarea sa cu sisteme similare europene, permiţând o poziţionare uniformă chiar la trecerea frontierei cu ţările vecine. ANCPI a semnat acorduri de schimb de date transfrontaliere cu sisteme similare din Ungaria, Republica Moldova şi Ucraina. Un număr însemnat de utilizatori (firme din domeniul geodeziei şi cadastrului, persoane fizice autorizate în domeniul geodeziei, producători de echipamente ş.a.) utilizează serviciile ROMPOS® de timp real (DGNSS/RTK).

 Etapele premergătoare accesării serviciilor ROMPOS® de timp real

1. Informarea generală disponibilă pe site-ul ROMPOS® (www.rompos.ro);
2. Informarea tehnică de detaliu disponibilă pe site-ul ROMPOS®;
3. Informarea suplimentară prin suport telefonic, e-mail, Serviciul HelpDesk;
4. Completarea on-line a unui formular de înregistrare la serviciile ROMPOS de timp real, disponibil pe site-ul www.rompos.ro.

Serviciul Suport

În vederea unei utilizări optime şi corecte a serviciilor ROMPOS®, CNC prin serviciul Suport, vă oferă informaţii şi suport în legătură cu serviciile oferite. Serviciul este disponibil prin Live Chat şi e-mail.

Abonare newsletter

Căutare

Contact

  • Program L-J : 8:00-16:30; V: 8:00-14:00
  • Bd.Expozitiei, nr.1A, Sector 1, Bucuresti
  • +40 21 224 39 67
  • +40 758 071 894
  • office@rompos.ro
  • Contact Rapid