STATUS CAMPANIE MODERNIZARE STAȚII PERMANENTE GNSS

02 Iul

STATUS CAMPANIE MODERNIZARE STAȚII PERMANENTE GNSS

La finalul lunii iunie a fost finalizată campania de modernizare a 14 stații GNSS permanente, respectiv: Mangalia (MNGL), Istria (ISTR), Constanța (COST), Tulcea (TLCA), Sulina (SULI), Botoșani (BOTO), Dorohoi (DORO), Iași (IASI), Pașcani (PASC), Vaslui (VASL), Târgu Bujor (TBUJ), Focșani (FOCS), Adjud (ADJU) și Dărmănești (DRMN). În locațiile menționate au fost instalate echipamente de ultimă generație, compuse din receptoare GNSS Leica GR50 și antene Leica AR20. Acestea au capabilități multiconstelație, respectiv GPS, GLONASS, Galileo și BeiDou și contribuie semnificativ la creșterea calității serviciilor de poziționare prin sporirea fiabilității sistemului, creșterea preciziilor de poziționare și scăderea timpilor de fixare a soluțiilor.

Totodată, rețeaua a fost îndesită prin instalarea unei noi stații GNSS permanente la Roman (indicativ RMAN), în județul Neamț.

De astăzi, 1 iulie, procesul de modernizare continuă cu stațiile Brăila (BRAI),  Însurăței (INSU), Cernavodă (CRNV), Buzău (BUZ2), Nehoiu (NEHU), Călărași (CALR), Tătărăștii de Jos (TAJO) și Lehliu (LEHL). Suplimentar, rețeaua va fi îndesită prin instalarea unei noi stații GNSS permanente la Oltenița (indicativ OLTE). În cazul în care nu apar evenimente neprevăzute, procesul de instalare a acestor echipamente, alcătuite din receptoare GNSS Leica GR50 și antene Leica AR20, se va încheia la data de 9 iulie.

Graficul de instalare a noilor echipamente, progresul în timp real al lucrărilor și calitatea serviciilor oferite în timp real de sistemul ROMPOS pot fi vizualizate aici: https://app.rompos.ro/romposupgrade.php, https://app.rompos.ro/ro/status/.

Stațiile permanente reprezintă o soluție performantă și eficientă de poziționare pentru aplicații din domenii precum: #cadastru, măsurători terestre, construcții, agricultură, cercetare științifică.

Centrul Național de Cartografie depune în mod constant eforturi pentru modernizarea infrastructurii GNSS și îmbunătățirea calității serviciilor oferite.

Read 233 times Last modified on Marți, 02 Iulie 2024 08:29

Căutare

Contact

  • Program L-J : 8:00-16:30; V: 8:00-14:00
  • Bd.Expozitiei, nr.1A, Sector 1, Bucuresti
  • +40 21 224 39 67
  • +40 758 071 894
  • office@rompos.ro
  • Contact Rapid